januari 24

Sjunde uppgiften – Din bästa vän!

0  comments

[responsive_video type=’vimeo’]https://vimeo.com/250628671[/responsive_video]

För dig som vill läsa:

I en av världshistoriens längsta studier, har forskare under 75 år följt en grupp män från både Harvard och Bostons fattigaste kvarter.

Från början var de 724 personer, nu är det 60 kvar och alla är väl över 90 år gamla.

De har vänt ut och in på de här männens liv årligen och tittat på dem ur många olika perspektiv. Man har också pratat med deras familjer och gjort ett antal intervjuer med dem. Hela studien är unik, imponerande och har ett viktigt budskap till oss.

En av de viktigaste slutsatserna forskarna drar av studien är att bra relationer gör oss lyckligare och friskare. Med fokus på BRA – kvaliteten på relationen är viktig. Hög kvalitet ger mer lycka och hälsa och tvärtom kan dåliga relationer göra oss både olyckliga och sjukare. En annan aspekt är att det gäller både kropp och hjärna. Vi behåller inte bara vår fysiska utan även vår mentala kapacitet upp i åren mycket bättre när vi har goda relationer.

En av nycklarna i att skapa goda relationer är att uppskatta andra precis som de är – att låta dem vara sig själva fullt ut. Det är bara en liten hake med det! För att kunna acceptera andra fullt ut, måste vi kunna göra samma sak med oss själva. Det är det dagens övning handlar om.

Övningen börjar med att du ställer eller sätter dig framför en spegel. Blunda och tänk på din allra bästa vän, eller någon du tycker väldigt mycket om. Se, hör eller känn in den här personen för din inre blick och föreställ dig i din fantasi att du hälsar på den här personen som om ni inte setts på ett tag. Hur känns det? Hur pratar du till din vän? Hur svarar din vän? Dröj kvar i känslan en liten stund.

Öppna sen ögonen och titta dig själv i spegeln och säg hej till dig själv på samma sätt som du sa hej till din bästa vän. Om du vill kan du fortsätta med att säga några snälla saker till dig själv. Prata till dig själv som om du var din bästa vän.
Bara känn efter hur det känns att hälsa på dig själv på det här sättet. Vilka tankar får du?

Återigen är detta en övning som kan vara mer utmanande än man kan tro, men som ger dig enormt mycket på sikt. Se till att göra övningen regelbundet gärna varje dag i minst en månad och var lyhörd för det som händer inom dig allt eftersom dagarna går.

Det här var den sjunde och sista uppgiften i den här serien.
Jag hoppas att du uppskattat uppgifterna och att du provat på att göra dem.

Jag vill också tacka er som skrivit till mig, kommenterat uppgifterna och givit mig feedback! Jag uppskattar det enormt!

Till dig som testat uppgifterna och känner att du vill ta ännu ett steg för att leva ett liv med mindre stress, mer energi och framför allt mer glädje så är det nu sista veckan där vi ger rabatt på vårt program ”Från väggen till avspänd effektivtet”

Använd dig av koden: INTRO30VAE när du checkar ut, så räknas rabatten av!

Följ länken här för att läsa mer om programmet!

Men nu återstår att säga lycka till med dagens uppgift!

Vi ses och hörs igen!


Tags

Älska livet, Forskning, frisk, glädje, lösningar, mening, självkänsla, Utmaning, Utveckling


You may also like

Vem har du på din axel?

Vem har du på din axel?

Bästa tillfället för viktiga beslut!

Bästa tillfället för viktiga beslut!