mars 30

Om att komma loss när man fastnat!

0  comments

Jag sitter framför datorn och tittar på tangenterna. Om en timme ska jag ha en kort marknadstext klar för att lägga med i vårt nyhetsbrev och huvudet är helt tomt! Paniken och frustrationen börjar bubbla under ytan och jag börjar krampaktigt att skriva några rader. Det blir verkligen väldigt krystat och helt ointressant! Svetten börjar krypa fram i pannan, huvudet ekar tomt. Paradoxalt nog finns inte en enda tanke just nu, fastän det i vanliga fall är trångt som i tunnelbanan i rusningstrafik. Ytterligare tio minuter går och det enda som lagts till är ytterligare några intetsägande ord. Frustrationen är på topp och nu har jag en massa tankar i huvudet – alla handlar om hur värdelös jag är, hur tråkigt det är, vad som kommer hända när jag inte har något att lämna in. Med en arg suck lämnar jag mitt skrivbord och går mot köket för att fylla på kaffekoppen. Arga steg, snabba steg!

På väg in i köket blir jag nästan omkullsprungen av en glad hund. Min första reaktion är att bli arg och skälla ut ägaren. Ingen syns till och jag ser nu att det är en ung hund som är väldigt glad att träffa mig. Trots att jag är arg, kan jag inte låta bli att le, hundens glädje är så total och han rullar runt på golvet framför mig för att bli kliad på magen. Jag böjer mig ner och kliar och blir med ens indragen i hundens lek. Vi busar i några minuter och jag skrattar högt då valpen smittar mig med sin oförställda glädje. Som från ingen stans får jag plötsligt en idé om hur jag ska skriva min text. I samma stund ser jag en kollega dyka upp med jagad blick och ser lättnaden skölja över henne när hon ser sin bortsprungna hund. Jag skyndar mig till mitt skrivbord efter att ha klappat hunden en sista gång.

På tio minuter skriver jag ihop texten utan problem. Det är som om jag inte behöver tänka, den bara landar på sidan. Två minuter före dead-line skickar jag den till marknadsavdelningen och gör mig sen klar för att lämna kontoret för dagen. Jag pustar ut och funderar på vad som egentligen hände.

Ibland när vi anstränger oss för mycket är det som att det blir kortslutning i hjärnan och hur mycket vi än försöker levererar inte hjärnan något. När det händer är det ingen bra idé att tänka mer, försöka mer, för problemet är ju att det är för fullt av tankar i huvudet. Det bästa att göra i denna situation är att ta en paus och fokusera på något annat så att tankarna kan sjunka undan och lugna ner sig. Det är inte alltid man har lyxen att bli avbruten av en söt hund, men man kan ändå försöka göra något helt annat en stund, för att öppna upp för nya idéer att landa. Det är inte av en slump man ofta får sina bästa idéer i duschen eller ute i springspåret.


Tags

Älska livet, Idéer, Kreativitet, lösningar, stress, tankar, Utveckling


You may also like

Vem har du på din axel?

Vem har du på din axel?

Bästa tillfället för viktiga beslut!

Bästa tillfället för viktiga beslut!