maj 2

Den andra moderna tidsfällan – Myten om vår egen framgång

0  comments

Vi lever i en värld där vi uppmuntras att skapa vårt eget varumärke. Det utgår från vad marknaden vill ha och vad vi kan sälja till andra. Som alla produkter man ska sälja går det ut på att försöka få något att se, kännas och låta som något man tror andra vill ha. Problemet är bara det att vi människor har en väldigt bra ”bullshit”-detektor. När någon försöker vara något de inte är, kommer det med en falsk underton som vi uppfattar även om den kan vara mycket svår att sätta fingret på.

Att skapa ett varumärke tar tid och kräver energi, men att vara sig själv kräver inget mer än att vi dyker upp och gör det som känns rätt i stunden. När vi är avslappnade och inte oroar oss för hur vi uppfattas, vet vi vad vi behöver göra när olika saker landar framför fötterna på oss. När vi försöker leva upp till en bild av oss blir vi snabbt trötta och förvirrade, för det finns oändligt antal varianter på vad som är rätt. Lika många som antal människor du möter.

Något vi ofta inte tänker på är att vi redan är den mest fenomenala person vi kan vara – med alla nyanser, skavanker och underbara egenskaper. Det behövs ingen yta av fernissa eller väldoft. Ett citat som jag verkligen gillar och som dyker upp i mitt huvud med jämna mellanrum påstås komma från Marilyn Monroe:

”Att vilja vara någon annan är att slösa bort den man är.”

Tänk om man hade varit en kändis som Marilyn? Mängder av andra människor skulle vilja vara som du, göra det du gör, se ut som du och ha det du har. Men Marilyn var bara en vanlig tjej, som råkade bli berömd. Hade det hänt dig, så skulle du helt plötsligt bli en förebild för en massa fans. Inte gjorde berömmelsen Marilyn lyckligare och det skulle med all säkerhet även gälla dig.

Jag tror att vår känsla av lycka och tillfredsställelse är i direkt proportion till hur LITE vi tänker på oss själva! Ett av de mest kända tillstånden av lycka/tillfredsställelse är FLOW-tillståndet. En av de mest utmärkande saker som händer när man hamnar i FLOW är att man slutar tänka på sig själv och helhjärtat går in för den uppgift man ska utföra. I FLOWet försvinner även tid och rum och vi bara är. För mig är det framgång på riktigt. Att vara lycklig i nuet! Då struntar jag högaktningsfullt i mitt varumärke!

 


Tags

Älska livet, Eget varumärke, Livslust, lösningar, tankar, Tid, Tidsbrist, Utveckling


You may also like

Vem har du på din axel?

Vem har du på din axel?

Bästa tillfället för viktiga beslut!

Bästa tillfället för viktiga beslut!