december 18

Andra uppgiften – mobilfasta!

0  comments

[responsive_video type=’vimeo’]https://vimeo.com/247321074[/responsive_video]

För dig som vill läsa:

Man vet ju inte om man ska skratta eller gråta när man ser folk tillsammans ibland. Det kan vara en grupp personer som har träffats på ett fik eller restaurang. De sitter kring samma bord, men ingen är där! Alla är djupt involverade med något i sin telefon eller surfplatta.

Man vill ju inte vara bakåtsträvare och visst är det underbart att ha svar på ALLA frågor i världen, på en millisekund. Dessutom ha koll på vad alla de vännerna man inte träffar gör!

Men vad är det då man går miste om? Finns det någon anledning att träffas över huvud taget, om man nu kan ha sina relationer via sin telefon?

Själv tycker jag att det är lite tragiskt att se hur många det är som inte connectar (hittar tyvärr inget bra svenskt ord på det) på riktigt när de träffas längre. Man har radarn på och är i bakhuvudet beredd på ny inkommande information i mobilen och splittrar på så sätt sin uppmärksamhet.
En del påstår att det är ett fenomen hos ungdomar, jag skulle säga att det nästan är lika vanligt när jag träffar mina medelålders vänner.


Så här tänker jag; när vi träffas fysiskt och är närvarande, händer ju något som inte händer när man träffas on-line. Det är att vi berör varandra, att våra känslor och vår ”energi” når fram till varandra när vi väljer att vara fullt närvarande med någon annan. Det möjliggör en djupare kontakt med den andra personen, men också att vi speglar oss själva i den här personen. Vi ser oss själva på nya sätt genom mötet. Som en följd av det utvecklas vi och kan navigera oss ut på nya vägar i livet.

En av de viktigaste faktorerna för lycka och hälsa genom livet är att ha bra och meningsfulla relationer. Det kommer jag prata mer om när vi kommer till sista uppgiften. Men att ta chansen att på djupet utforska vänskap och nära relationer, kommer vara en av de bästa investeringar du kan göra för att skapa ett fantastiskt liv.

Uppgiften för den här vecka är att ha en ”Mobil o’ Surf-fasta ”!

Börja med minst en-timma om dagen utan mobil, dator eller surf-platta.
Under den här timman l
ägger du ifrån dig alla elektroniska prylar och ägna dig helhjärtat åt att vara fullt delaktig där du är just nu. Oavsett om det är på jobbet eller hemma.

På jobbet kan du öka din närvaro i ett möte och se om du kan känna in dina kollegor på ett nytt sätt. Lära sig att tolka kroppsspråk helt enkelt! Är man riktigt närvarande kan man få mycket extra information utöver det som sägs, när man pratar med någon.


Är du på en träning med dina barn – var där och se vad som händer, möt barnens blick om de söker din uppmärksamhet, bekräfta dem.

O
m du ska laga mat känn dina händer bearbeta råvarorna. Smaka, lukta!

Och du
det gör inget om fastan drar ut lite extra på tiden 😉
Den här uppgiften kan vara utmanande, men jag hoppas du lyckas, för du får så mycket tillbaka när du ökar din närvaro.

Hör av dig om du behöver hjälp med uppgiften!

Lycka till så hörs vi snart igen!


Tags

lösningar, mening, Mobiler, Närvaro, tankar, Utveckling


You may also like

Vem har du på din axel?

Vem har du på din axel?

Bästa tillfället för viktiga beslut!

Bästa tillfället för viktiga beslut!